• Contactpersoon :
    • Maarten Veldman
    • Functie :
    • Bouwdirectie
    • Rol in het project :
    • Coördineren van ontwerp tot realisatie
DOOR is een vooruitstrevende club van ondernemers met visie.

Rol Triple Group voor de nieuwbouw van Coöperatie DOOR

In de kern bestaat de toegevoegde waarde van Triple Group voor de nieuwbouw van DOOR uit het vervaardigen van het logistieke ontwerp, de bouwcoördinatie en de directievoering gedurende het gehele traject van idee tot realisatie.

Maarten Veldman is projectmanager voor de nieuwbouw van Coöperatie DOOR. ‘Elke klant en elke situatie is specifiek, maar altijd geldt dat logistiek leidend is. We adviseren onze opdrachtgever vanuit een onafhankelijke no-nonsense positie. Daarbij coördineren we het gehele proces tot aan de realisatie van de nieuwbouw. We bewaken kwaliteit en budget en we selecteren en coördineren alle betrokken partijen namens de opdrachtgever. En dat kan ook alleen maar omdat Triple Group tegenover alle partijen altijd een onafhankelijke positie heeft. Eén ding staat wat ons betreft voorop: het project moet op tijd, kwalitatief en binnen het budget worden uitgevoerd.

Het nieuwbouwproject van DOOR is voor ons zeer interessant in verband met de enorme complexiteit bij DOOR. We startten met het bedenken van het meest optimale logistieke ontwerp, wat vervolgens resulteert in een gestroomlijnde operatie van 36.000 m2 opslag en verwerking. ‘House of leading brands’ is Coöperatie DOOR ten voeten uit. DOOR is altijd al een vooruitstrevende club van ondernemers met visie. Dat sluit aan bij onze eigen filosofie, daar gaan we voor!’

Coördineren van ontwerp tot realisatie

Na de aftrap selecteerde Triple Group in samenspraak met DOOR de architect, de constructeur en overige adviseurs. ‘Bottom-line gaat het om de klik die er moet zijn met de opdrachtgever. Vanaf het eerste uur voerden we voor DOOR de gesprekken met de gemeente en stuurden we de vergunningsaanvraag aan. We weten goed de weg in het ambtelijk apparaat.

In dit project heeft de opdrachtgever aangegeven dat zij ‘in bouwteam’ wil ontwerpen. Niet vooraf bestekken laten maken waarop uitvoerige onderhandeling met partijen volgt, maar ter zake met geselecteerde partijen -aannemers en installateurs- tot een ontwerp komen.

Na de bouwteamselectie is dus inmiddels door de bouwteampartners het ontwerp uitgewerkt en gaan we nu de realisatiefase in. Onze regiefunctie is daarin continu praktisch en scherp op het volgen van budget en planning.

De kracht van de multidisciplinaire aanpak

Logistiek advies (logistics) en projectmanagement zijn slechts twee van de zes disciplines van Triple Group. De andere disciplines zijn finance, strategisch besturen, participaties en interim management. Dat deze disciplines versterkend werken, wordt in de praktijk dagelijks bewezen. ‘Zodra je naar aanleiding van een vraag dieper in een bedrijf kijkt, kom je er snel achter hoe het bedrijf rapporteert, signaleert en of het in staat is in te spelen op de markt. Bij een opdracht gaat het ons erom dat we onze opdrachtgevers ‘ontzorgen’, zodat men zich kan richten op de kernactiviteiten. Wij maken complexe processen helder en strategische beslissingen logisch. Met het rendement van de klant voorop.’

 

Terug naar Onze bouwpartners