Als hovenier werk je aan een breed scala aan klussen in de tuin. Hoewel iedere klus anders is, heb je vaak voor een kort moment zware machines nodig om je te ondersteunen in je werkzaamheden. Denk hierbij aan het versjouwen van zware terrastegels of het snoeien van hoge dennen. In deze blog bespreken we hoe je optimaal gebruik kunt maken van machines voor jouw klus.

 

Huur op maat

Als je maar voor een relatief korte periode een heftruck of hoogwerker nodig hebt, is het belangrijk om een verhuurbedrijf te vinden dat flexibele huur opties biedt. Kies voor een verhuurperiode die past bij de duur van je klus, zodat je geen extra kosten maakt voor onnodig lange huurperiodes. Wees duidelijk over je specifieke behoeften, zodat het verhuurbedrijf je kan adviseren over de juiste apparatuur. Een heftruck huren is vaak goedkoper dan een heftruck aanschaffen. Daarnaast heb je het voordeel dat je altijd met de nieuwste heftrucks werkt als je ze huurt.

 

Kies de juiste machine

Afhankelijk van de aard van je klus, is het essentieel om de juiste machine te kiezen. Voor het versjouwen van terrastegels is een heftruck met een geschikte capaciteit en hefhoogte ideaal. Voor het snoeien van hoge dennen kun je kiezen voor een mini hoogwerker met voldoende bereik. Overleg met het verhuurbedrijf om de meest geschikte machine te selecteren die voldoet aan je specifieke eisen.

 

Veiligheid eerst

Zorg altijd voor de veiligheid van jezelf en je team bij het gebruik van heftrucks of hoogwerkers. Lees de handleiding van de apparatuur grondig door en volg alle veiligheidsinstructies op. Draag de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een veiligheidshelm, veiligheidsschoenen en eventueel een harnas bij het werken op hoogte. Zorg ervoor dat je team ook goed getraind is in het gebruik van de apparatuur.

 

Efficiënt werken

Om je klussen zo efficiënt mogelijk uit te voeren, is het handig om van tevoren een plan te maken. Bepaal de beste aanpak en volgorde van de taken, zodat je de gehuurde machines optimaal kunt benutten. Zorg ervoor dat je de apparatuur niet onnodig lang in gebruik hebt door de werkzaamheden goed te organiseren en voor te bereiden.

 

Terugkerende samenwerking

Als je regelmatig werkzaamheden hebt waarbij een heftruck of hoogwerker nodig is, kan het waardevol zijn om een goede relatie op te bouwen met een verhuurbedrijf. Door een langdurige samenwerking aan te gaan, kun je mogelijk profiteren van voordelige tarieven, betere service en een beter begrip van je specifieke behoeften als hovenier.