Het kan zijn dat je overweegt een graafmachine te kopen. Dit kan een goede zet zijn. Toch kan huren ook een interessante optie vormen. Afhankelijk natuurlijk van jouw specifieke situatie. Wanneer je bijvoorbeeld een graafmachine nodig hebt voor dagelijks gebruik, dan ligt kopen meer voor de hand. In andere gevallen zitten er verschillende voordelen aan huren. Hieronder lees je daar meer over.

Huren wat je daadwerkelijk nodig hebt
Misschien zijn jouw werkzaamheden seizoensgebonden. Misschien werk je projectmatig. Het kan zijn dat je per klus verschillende machines nodig hebt. Vanwege de schaal of omdat je soms binnen en soms buiten werkzaam bent. Hoe jouw onderneming en werkwijze er ook uit zien: huren biedt je flexibiliteit. Je huurt alleen die machine(s) die je op een gezet moment nodig hebt. Klus geklaard? Dan lever je de machine weer in zodat iemand anders deze kan gebruiken. Ook nog eens een duurzame oplossing.

Snel beschikken over het juiste werkmateriaal

Als ondernemer wil je natuurlijk snel over de juiste materialen en machines kunnen beschikken. Sneller dan een graafmachine op eigen terrein hebben staan kan het niet. Maar wat als deze graafmachine maar sporadisch ingezet wordt? Dat is zonde, het kost je ruimte en geld. Ook met huren per klus kun je heel snel de beschikking hebben over de juiste machines. Vaak al de volgende dag.

Kostenbesparend werken
Gebruik je een graafmachine niet dagelijks maar voor specifieke klussen? Dan is een graafmachine huren zeker aantrekkelijk. Een nieuwe graafmachine aanschaffen is duur. Daarbij komen nog de nodige kosten voor onderhoud en eventueel reparatie. Wanneer de machine een aanzienlijk deel van de tijd stilstaat op het terrein, kan huren de slimmere keuze zijn. Je betaalt dan alleen voor de machine wanneer je deze ook daadwerkelijk nodig hebt.

Beschikken over kwaliteit
Het is al even aan de orde gekomen. Wanneer je huurt maak je geen kosten aan groot onderhoud. Daarbij kun je als ondernemer rekenen op een graafmachine van uitstekende kwaliteit. Als een verhuurder jouw materiaal zou leveren dat onder de maat was, zou hij al snel geen klant overhouden. Wanneer je huurt beschik je dan ook over een machine die in zeer goede conditie verkeert. Niet alleen is dit prettig werken, het ontzorgt je ook.

Huren of kopen?
Er zijn tal van voordelen te benoemen aan het huren van materiaal en machines. Zoals hierboven beschreven kun je denken aan het kostenbesparende effect, de duurzaamheid, de kwaliteit van het materiaal en de snelheid waarmee je kunt beschikken over een machine. Maar soms kan een graafmachine kopen toch de betere keuze zijn. Bijvoorbeeld wanneer je deze bijna dagelijks gebruikt.