Vraag mensen wat hun grootste nachtmerrie is en je zult vaak te horen krijgen dat dit een woningbrand is. Wanneer je huis in vlammen opgaat, raak je alles kwijt wat je hebt. Dat is een traumatische ervaring voor mensen. Ook financieel kan dit een grote ramp zijn en daarom is het belangrijk om te zorgen dat je het risico op brand zo klein mogelijk maakt. Weet jij waar de meeste woningbranden ontstaan? In de schoorsteen! Vandaar dat het van groot belang is dat je je schoorsteen goed schoon houdt. Heb je geen zin, tijd of vermogen om dit zelf te doen? Dan kun je dit uitbesteden aan de hand van een verzekering. Wij bespreken hier de details van deze polis met je. 

Het belang van schoorsteenvegen 

Wanneer je een schoorsteen hebt, is het belangrijk dat je regelmatig iemand komt laten schoorsteenvegen. Wanneer je je kachel aan hebt staan of wanneer je je open haard opstookt, komt er rook vrij die aan de binnenkant van je pijp vast blijft plakken. Deze stof is niet alleen heel giftig, hij is ook uitermate brandbaar. Tel daarbij op dat er ook van boven rommel in je schoorsteen valt, denk bijvoorbeeld aan takjes of veertjes en je krijgt een zeer brandbare mix van allerlei stoffen. Er hoeft dan maar iets te gebeuren of het vuur van je open haard slaat over op je schoorsteen en dan zijn de rapen gaar. Het vuur kan zich heel snel verspreiden en voor je het weet staat je hele woning in lichterlaaie. Zorg er dus voor dat je dit voorkomt en laat op tijd een schoorsteenveger langskomen. 

Een schoorsteenveegverzekering 

Ondanks dat je een schoorsteenveger maar eens per een of twee jaar langs hoeft te laten komen, vergeten mensen vaak een afspraak te maken. Dat betekent dat het risico op brand aanzienlijk toeneemt. Het is daarom verstandig om een verzekering te nemen waarmee je het schoorsteenvegen kunt uitbesteden. Bij Univé vind je zo’n verzekering. Deze sluit je af en vervolgens zal een specialist bij jouw langskomen om de schoorsteen schoon te maken. Jij hoeft zelf niets te doen want de schoorsteenveger neemt alles mee wat nodig is om een goed resultaat neer te zetten. Sterker nog; hij houdt ook bij wanneer het weer tijd is voor de volgende schoonmaakbeurt. Zo weet je zeker dat je nooit achter komt te lopen op het onderhoud. De schoorsteenveger kan ook de algehele staat van je schoorsteen controleren. Zo voorkom je dat kleine gebreken ongezien blijven en uitgroeien tot grotere problemen die je veel geld gaan kosten. 

Verzekeringen om je leven gemakkelijker te maken 

Wist je dat er meerdere Veilig Wonen verzekeringen zijn? Je kunt niet alleen het schoorsteenvegen uitbesteden, maar ook je dakgootonderhoud of het onderhoud van je cv-installatie. Sterker nog: hoe meer van deze verzekeringen je afsluit, hoe meer korting je pakt. Kijk daarom even op de site van Univé om te zien wat voor jou het fijnst is. Met een paar klikken op je muis sluit je je polis af.