Verbrand je snel in de zon? Dat is erg vervelend. Een verbrande huid kan behoorlijk pijnlijk zijn en is niet goed voor je gezondheid. In dit artikel lees je hoe jij de kans op verbranding verkleint.

Bereid je voor op je zomervakantie

Ga je deze zomer naar een warm land op vakantie? Dan is het slim om je hier goed op voor te bereiden. Hoe doe je dat? Door alvast een beetje bruin te worden. Sommige mensen gaan dan onder de zonnebank. Dit hoeft helemaal niet! Bovendien blijkt uit sommige onderzoeken dat de zonnebank niet gezondheid voor je is. Daarom is het beter om het gebruik van de zonnebank te vermijden. Je kunt al bruin worden door af en toe in de zon buiten te zitten. Daarnaast krijg je dan ook meteen je benodigde hoeveelheid vitamine D binnen. Door buiten te sporten of te wandelen wordt je extra bruin. Ga dus een keer wandelen na werktijd of tijdens je pauze. 

Gebruik goede zonnebrand

Er gaan verschillende geruchten rond dat zonnebrand niet goed voor je is. Dit is niet zo en zonnebrand zorgt juist voor bescherming. De factor geeft aan hoe lang je beschermd bent tegen de zon. Hoe lager de factor, hoe vaker jij je moet insmeren. Wordt je nat? Dan moet jij je weer opnieuw insmeren. Dit hoeft niet als je een waterproof zonnebrand hebt. Zorg ook dat je een goede zonnebrand koopt die goed smeert. De meeste zonnebranden blijven maximaal een jaar goed nadat je de verpakking hebt geopend. Verbrand je snel op je gezicht? Bij veel mensen is de huid van het gezicht gevoeliger, waardoor het gezicht sneller verbrand. Het kan helpen om je gezicht met een zonnebrand met een hogere factor in te smeren. Daarnaast is het dragen van een hoedje of petje erg handig. Zo beperk je ook de kans op het krijgen van een zonnesteek.

Creëer schaduwplekken

Vermijd de zon tussen 12 uur en 3 uur. Dan is namelijk de straling van de zon het sterkst. Wil je toch buiten zijn? Dan is het belangrijk dat je genoeg schaduwplekken hebt in je tuin. Je kunt schaduwplekken op verschillende manieren creëren, bijvoorbeeld met een terrasoverkapping, parasols of  schaduwdoeken. Een terrasoverkapping is ook erg fijn in de winter en tijdens slechte weersomstandigheden. Hierdoor kan je overdekt zitten onder je terrasoverkapping. Daarnaast verhoog je ook de waarde van je huis met de aanschaf van een terrasoverkapping.

Overweeg je om een terrasoverkapping aan te schaffen? Kijk dan eens op vankootentuinenbuitenleven.nl. Hier vind je een groot aanbod qua verschillende terrasoverkappingen.