Stucen is een veelgebruikte methode om muren en plafonds in huis af te werken. Het is een alternatief voor behangen en wordt steeds populairder in Nederland. In plaats van behangpapier, wordt er een laag pleister op de muur aangebracht door een stukadoor. Dit zorgt voor een strakke en egale afwerking van de wanden. Maar waarom zou je kiezen voor stucen in plaats van behangen?

De gevolgen van stucen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het stucen van muren en plafonds. Ten eerste zorgt stucwerk voor een strakke en egale afwerking van de wanden. Dit geeft een moderne en luxe uitstraling aan je interieur. Daarnaast is stucwerk ook duurzamer dan behangpapier. Het is minder gevoelig voor beschadigingen en gaat langer mee. Bovendien is stucwerk ook makkelijker schoon te maken, wat het ideaal maakt voor bijvoorbeeld keukens en badkamers.

Stukadoor Uden

Als je ervoor kiest om je muren te laten stucen, is het belangrijk om een goede stukadoor te vinden. In Uden en omgeving is Elsen stucwerk een betrouwbare en ervaren stukadoor in Uden. Met meer dan 20 jaar ervaring in het vak, weten zij als geen ander hoe ze jouw muren en plafonds strak en egaal kunnen afwerken. Ze werken met hoogwaardige materialen en leveren altijd kwaliteitswerk af. Bovendien denken ze graag met je mee over de mogelijkheden en geven ze deskundig advies.

De verschillende soorten stucwerk

Er zijn verschillende soorten stucwerk waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van jouw wensen en de ruimte waarin het wordt toegepast. Zo is er glad stucwerk, waarbij de muren volledig glad worden afgewerkt. Dit is ideaal voor moderne interieurs. Daarnaast is er ook sierpleister, waarbij er structuur wordt aangebracht op de muren. Dit geeft een speels effect en is geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Ook is er spachtelputz, wat een combinatie is van glad en structuur. Dit is een populaire keuze voor de woonkamer.

Geef je interieur een upgrade met stucen

Kortom, stucen is een uitstekend alternatief voor behangen. Het zorgt voor een strakke en egale afwerking van de muren en is duurzamer en makkelijker schoon te maken. Wil je jouw interieur een upgrade geven? Overweeg dan zeker om je muren te laten stucen door een professionele stukadoor zoals elsenstucwerk.nl . Zo geniet je jarenlang van een prachtig afgewerkt interieur!