Elk huis moet voorzien zijn van een cv-ketel. Een cv-ketel zorgt er namelijk voor dat het huis van warmte wordt voorzien. Je zit waarschijnlijk niet te wachten op een koude douche. De cv-ketel heeft wel goede onderhoud nodig. Dit kan je uitbesteden of zelf aanpakken. Ben jij benieuwd hoe je zelf de cv-ketel onderhoud kan uitvoeren? Dan kan je hieronder een aantal tips vinden. Succes!

Alles wat je nodig hebt

Voordat je gaat beginnen met het onderhoud van de cv-ketel zal je voorbereidingen moeten treffen. Voor het onderhoud van de cv-ketel heb je een aantal dingen nodig om alles goed te laten verlopen. Je hebt in ieder geval een vulslang nodig op het moment dat je het water moet bijvullen in de cv-ketel. Daarnaast heb je een emmer nodig waarin je het water kan opvangen. De kans is namelijk groot dat er water uit de cv-ketel stroomt. Hiernaast is het handig om een grote handdoek onder de cv-ketel te leggen zodat niet alles nat wordt. 

Cv-ketel bijvullen met water

Een cv-ketel onderhouden hoeft niet elke keer hetzelfde te zijn. Het onderhoud kan bestaan uit het bijvullen van water in de cv-ketel. Is de druk in de cv-ketel lager dan 1,5 bar? Dan wordt het tijd om de cv-ketel bij te vullen met water. Dit doe je door de cv-ketel uit te zetten en vervolgens de vulslang te vullen met water. De gevulde vulslang dient aangesloten te worden op de vulkraan van de cv-ketel. Als de druk tussen rond de 1,5 bar ligt, kan de vulkraan weer gesloten worden. Vervolgens kan de cv-ketel weer aangezet worden. 

Cv-ketel regelmatig ontluchten

Een andere vorm van het onderhouden van een cv-ketel is ontluchten. Soms kunnen er borrelende geluiden uit de cv-ketel komen. Dat betekent dat de cv-ketel toe is aan ontluchten. Om de cv-ketel te ontluchten, zal je een ontluchtingssleutel nodig hebben. Daarnaast heb je voor het ontluchten een emmer nodig om water op te vangen. Wanneer het water begint te stromen, kan je het ontluchtingssleuteltje weer dichtdraaien en dan ben je alweer klaar met het ontluchten van de cv-ketel.

Toch het onderhoud uitbesteden

Voor bepaalde klussen kan je natuurlijk ook een vakman inschakelen. De vakman kan bijvoorbeeld helpen met het plaatsen van een dakraam of juist met het onderhoud van de cv-ketel. Online kan je genoeg advertenties vinden van vakmannen die wachten totdat jij hen nodig hebt. Ben jij benieuwd naar wat kost een dakraam plaatsen of wat kost cv ketel onderhoud? Kijk dan online of je een geschikte vakman kan vinden en neem contact op. Zo kan je een offerte ontvangen en deze met elkaar vergelijken om de beste vakman te kiezen.